До дня захисників та захисниць України

До дня захисників та захисниць України

1 жовтня - День захисників та захисниць України, який відзначається у день Покрови Пресвятої Богородиці, захисниці українського козацтва. Традиція вшанування Покрови як покровительки українського війська перейшла від руських князів до козацтва, а козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України. Саме цими сторінками історії ми мандруємо із шестикласниками, аби більше пізнати про славетно військо українське.

Про доблесні подвиги козаків читали вірші учні 7-8 класів, а після представлення презентації "Козацька слава невмируща" оцінювали козацькі жарти і зброю. Про те, як українська армія береже бойові традиції предків та імена героїв, від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців і вояків УПА ми обговорювали з учнями 9 класу.

Своїм героїзмом відважні захисники та захисниці України викликають повагу і змінюють світ. Споконвіку мужні українці боролися за власну державність, за свободу, тепер відстоюють незалежність, національну гідність свого народу. Молоде покоління з великою повагою ставиться до подвигів героїв, прославляє їх та шанує історичну пам'ять українських лицарів

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.